Muiden

Muiden, Gemeentehuis


BOUW: 1994

OPDRACHTGEVER: GEMEENTE MUIDEN

FUNCTIE:  GEMEENTEHUIS


De opdracht voor het gemeentehuis te Muiden kwam voort uit een besloten prijsvraag. Het gewonnen prijsvraag plan was gesitueerd op en in de monumentale verdedigingswerken van Muiden. Ondanks een zeer positieve beoordeling van de Rijksdient van Monumentenzorg waren de inwoners niet gecharmeerd van een gemeentehuis op deze plek. Er werd een nieuw ontwerp gemaakt op een vrijgekomen schoollocatie, buiten het centrum van Muiden.


Het programma van eisen werd gekenmerkt door een omvangrijk vraag en een zeer minimaal budget. Door een zorgvuldige detaillering en een zorgvuldige begeleiding van de bouw is het binnen de oorspronkelijke budgetten gerealiseerd.

Het gebouw bestaat uit 3 volumen die middels een centrale hal geschakeld zijn aan een bestaand gymnastiek-lokaal, dat behouden diende te blijven. De karakters van deze volumen sluiten aan bij de activiteiten en zo is een open gebouw deel ontworpen voor het bestuur, een gesloten bouwdeel voor archief en balies en een kantoor volume voor de diensten. Deze opdeling in volumen sluit in massa aan bij de bestaande omringende woningbouw.

Copyright Roy Gelders Architecten © All Rights Reserved