Ouderamstel 1

Ouderamstel, Benning


BOUW: 1997

OPDRACHTGEVER: -

AANTAL: 72 WONINGEN


Deze fase van het project Benning betrof een aantal eengezinswoningen met als kenmerk een hellend dak. Project Benning bestaat in hoofdzaak uit duurdere koopwoningen en onze opdracht betrof halfvrijstaande en vrijstaande woningen met een grote inspraak bij woning typologie├źn en verschijningsvorm. De ligging van de verschillende bouwblokken leidde tot zeer diverse oplossingen. Deze vergroten zo de herkenbaarheid van de woningen.


Type A en A1 zijn woningen die gelegen zijn aan de zuidoost en zuidrand. De woningen achter de dijk zijn ontworpen met een woonfunctie op de verdieping met uitzicht over de dijk in de polder. Een lessenaarsdak ondersteunt dit kenmerk.


Type B wordt gekenmerkt door een traditionele zadeldak dat staand is uitgevoerd: een steile kap. Deze vorm is in het programma van eisen nadrukkelijk omschreven. Een abstracte entreepartij, in afwijkende vorm en materiaalgebruik, completeren samen met een uitgebouwde serre dit woningtype.


Type C wordt gekenmerkt door een groot zadeldak met grote dakranden en een klassieke platte-grond. Binnen een beukmaat van 7.50m is een mooi programma gerealiseerd.

Copyright Roy Gelders Architecten ┬ę All Rights Reserved